torstai 2. lokakuuta 2014

Miksi visuaalinen markkinointi on tärkeää?


Olen tulossa pitämään koulutusta ti 21.10.2014 Kurikkaan visuaalisesta markkinoinnista ja siitä miten sitä voidaan tehostaa seuraamalla ja mittaamalla sitä. Kaikille yrittäjille avoimeen maksuttomaan koulutukseen voit ilmoittautua tästä: bit.ly/koulutusKURIKKA! Tässä pohdittavaksi muutamia seikkoja.

Visuaalinen markkinointi on myynninedistämistä, useimmiten se valitettavasti mielletään aikaakuluttavaksi näpräilyksi. Ja sitä se onkin, ellei visuaalista markkinointia tee tavoitteellisesti. Suuret ketjut, erityisesti vaateliikkeet kuten Zara, H&M, Vero Moda ja niin edelleen (unohtamatta muita toimialoja rakennusliikkeistä lähtien) ovat tajunneet visuaalisen markkinoinnin merkityksen ja panostavat siihen. Ja se näkyy niin myynneissä kuin asiakasvirrassakin. Myös pienet toimijat voivat vähällä saada aikaan suurta. Kyse on enemmän ideoista, halusta ja tavoitteista kuin rahasta.
Miksi visuaalinen markkinointi sitten on niin tärkeää? Mietitään esimerkiksi näyteikkunaa, joka on yrityksen mainospaikka 24/7. Näyteikkunalla on vain noin 1-3 sekuntia aikaa herättää ohikulkijan mielenkiinto ja välittää sanoma. Millaisen sanoman sinun näyteikkunasi viestittää? Onko ikkuna milloin viimeksi pesty? Ovatko tuotteet ikkunassa ajankohtaisia? Onko ikkunan esillepanossa teema tai idea, vai onko sinne aseteltu sitä sun tätä mitä liikkeessä on myynnissä? Kuinka usein asiakkaasi tulee sisään ostamaan näyteikkunassa olevan tuotteen? 

Näyteikkunan esillepanoissa on hyvä muistaa aina jokin idea tai teema, jokin punainen lanka. Pääasia on, että ikkunan esillepano on mietitty. Usko pois, sen näkee onko esillepano mietitty vai ei! Vähemmän on enemmän, usein pelkästään yksikin tuote ikkunassa voi olla houkutteleva ja saada asiakkaan astumaan liikkeeseen.Kummassa ikkunassa on mietitty esillepano?


Ihmiset ovat impulsiivisia ja suurin osa ostopäätoksistä tehdään liikkeessä, niin kutsuttuna heräteostoksena. Tähän vaikuttaa suuresti esillepanot. Esillepanon tarkoitus on lisätä myyntiä, eli houkutella asiakas ostamaan. Käytännössä tämä on tarpeen luomista. Sama pätee rautakaupasta kukkakauppaan. Suunniteltu, tavoitteellinen visuaalinen markkinointi tuo lisää myyntiä, siksi se on niin tärkeää.

Kumpi näistä esillepanoista on houkuttelevampi?

Tavoitteellista visuaalista markkinointia on se, että näyteikkunat ja myymälän esillepanot suunnitellaan ja seurataan mikä on ollut esillepanon vaikutus myyntiin. Nämä asiat ovat laskettavissa. Uskallan väittää että mikä tahansa työ, jota ei ole tehty päämäärä ja tavoite mielessä on turhaa. Se ei tuota hyvää lopputulosta, koska ei ole mietitty mikä lopputuloksen tulisi olla. Myymälä, jonka esillepanoja ei ole mietitty ei tuota euroja kassaan samalla tavoin kuin myymälä, jonka esillepanoihin on panostettu. Se on selvää myynnin menetystä!


Aiheesta voit lukea lisää Yanca:n blogista:

http://yanca.fi/visuaalinen-markkinointi/

http://yanca.fi/nayteikkuna-24h-mainospaikka/


PS. Netti on pullollaan ideoita, pelkästään jo Googlettamalla visual merchandising löytyy läjäpäin inspiroivia kuvia. Esimerkiksi Pinterest on loistava idealähde! Se on myös näppärä mainospaikka, voit laittaa sinne kuvia omasta liikkeestäsi ja esillepanoistasi.

Tässä vielä pari linkkiä (englanniksi):

www.pinterest.com Kirjoita hakukenttään visual merchandising!

Vaatekaupat
http://www.windowswear.com

Kampaamot
http://www.ukhairdressers.com/salon_top_tips.asp
http://www.nailsmag.com/article/1282/11-ways-to-spruce-up-your-salon

Optikot
http://www.pinterest.com/Optigirls/merchandising-eyewear-display/

Kirjakaupat
http://www.pinterest.com/search/pins/?q=visual%20merchandising%20bookstore&term_meta%5B%5D=visual%7Ctyped&term_meta%5B%5D=merchandising%7Ctyped&term_meta%5B%5D=bookstore%7Ctyped


Anna Juusela

Kirjoittaja on Yanca Oy:n yrittäjä Ei kommentteja:

Lähetä kommentti